Vacature! We zoeken een steun­frac­tielid


Help jij ons de brede eman­ci­patie vooruit te helpen?

Wij willen alle Zaanse inwoners vertegenwoordigen – alle mensen, alle andere dieren. En de natuur, het milieu en het klimaat.

Hoe diverser onze fractie is, hoe beter we dat kunnen. Zowel op het gebied van kennis als ervaring. Hierdoor bouwen we samen aan een inclusief en toekomstbestendig Zaanstad en leveren we onze bijdrage aan een betere wereld.

Jij

Je woont in Zaanstad, bent tenminste 18 jaar oud, lid van de Partij voor de Dieren of PINK! en onderschrijft onze standpunten. We zoeken iemand die zin heeft om de fractie samen met ons verder vorm te geven. We werken als fractie nauw samen, dus luisteren én ideeën inbrengen zijn belangrijke vaardigheden. Als woordvoerder heb je overtuigingskracht nodig. Je moet onze standpunten op een begrijpelijke manier kunnen vertellen. Een lange adem komt ook van pas!

Ons verhaal zo vertellen dat mensen met diverse achtergronden zich erin herkennen: als je daar ideeën over hebt, wees welkom!

Het is een veelomvattende en afwisselende functie, waarbij je concreet aan jouw en onze idealen kunt werken.

De expressieve politieke stijl van de Partij voor de Dieren spreekt je aan en je wil deze met overtuiging neer (leren) zetten. Je herkent je in de keuze om te opereren vanuit het alles-overstijgende belang van dieren, natuur en milieu. Je voelt je #TeamPlanet.

Wat ga jij doen?

Het raadswerk omvat veel aspecten: er zijn commissievergaderingen (Zaanstad Beraad), bewonersbijeenkomsten, informatiesessies. Ook zichtbaar zijn in de stad is belangrijk, zoals bij acties en contact met relvante maatschappelijke partners. In een gemeente zo groot als Zaanstad speelt er altijd een hoop: je bent de oren en ogen van de fractie en je krijgt de ruimte om belangrijke punten te agenderen. Vanuit jouw kennis en achtergrond help je ons bij besluitvorming en het uitdragen van ons unieke geluid. Wij kennen geen hiërarchie binnen de fractie, besluiten nemen we samen.

Tijdsinvestering Werk is waardevol, werk moet lonen

De gemiddelde tijdsbesteding is 2 tot 3 dagdelen per week, incidenteel kan dit meer zijn. Daarnaast ben je bereid om (mede) namens de fractie aanwezig te zijn bij acties, vergaderingen, evenementen en op congressen.

Vergoeding

Voor bijwonen vergaderingen van het Zaanstad Beraad en deelname aan door de gemeente georganiseerde werkbezoeken is er een vaste vergoeding. Ook worden onkosten vergoed. Daarnaast verzorgen de partij en de fractie trainingen waardoor je jezelf verder kan ontwikkelen.

Procedure

Interesse? Stuur uiterlijk 24 januari a.s. een motivatiebrief en CV naar fractiezaanstad@partijvoordedieren.nl met als onderwerp ‘Sollicitatie steunfractielid PvdD Zaanstad’.

Kandidaten dienen een Verklaring Omtrent Gedrag politieke ambtsdragers (VOG) te kunnen overleggen.

  • Anoniem solliciteren wordt gewaardeerd.
  • Alle aanmeldingen worden gelijk en inhoudelijk behandeld.
  • We kijken verder dan (geldigheid van) diploma’s.
  • Wil je iets zeggen over hoe deze vacature inclusiever kan? We horen je graag!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met fractievoorzitter Melchior Mattens via m.mattens@raadzaanstad.nl.

Ben je enthousiast, maar heb je andere ideeën over wat je (in Zaanstad) voor #TeamPlanet kan betekenen? Ook dan horen we graag van je!