Gemeen­te­raads­ver­kie­zingen Zaanstad


21 december 2017

Na enkele jaren met een werkgroep actief te zijn geweest, streeft de Partij voor de Dieren in Zaanstad nu naar vertegenwoordiging in de gemeenteraad. We zijn trots op onze lijst met gedreven kandidaten die vasthouden aan hun idealen.

PvdD Zaanstad lijst gemeenteraad

De lijsttrekker is Judit Raa. Zij is sinds 2006 actief voor de partij, tot voor kort als coördinator van de werkgroep Zaanstreek. Raa (1952) is geboren en getogen in de Zaanstreek en woont al vrijwel haar hele leven in Zaanstad. Ze studeerde aan de School voor Journalistiek te Utrecht en begon haar loopbaan als verslaggeefster bij De Typhoon. Ze werkte vervolgens onder meer bij de gemeente Amsterdam en Velsen.

Na haar werkzame leven geeft ze uit liefhebberij sportlessen aan ouderen in het Burgemeester In ’t Veldpark te Zaandam. Verder houdt ze van wandelen met de hond Odie (zie foto) in de Zaanse natuur.

Op nummer 2 staat Melchior Mattens (1994). Hij heeft Actuariële Wetenschappen gestudeerd en is momenteel werkzaam als actuaris voor verschillende verzekeraars. Mattens woont zijn hele leven in Zaanstad.

De nummer 3 is Rick Schellingerhout (1971). Hij werkt als docent Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij mag graag klussen, hardlopen en gitaarspelen.

Op plekken 4 t/m 8 staan Frank Kempers, Monique Zonneveld, Annemiek van der Steen, Martine van Haperen en Rijk Hoogmoed.