Vacature! We zoeken een steun­frac­tielid


Help jij ons bij onze strijd voor brede eman­ci­patie?

Wij willen alle Zaanse inwoners vertegenwoordigen – alle mensen, alle dieren. Hoe diverser onze fractie is, hoe beter we dat kunnen. Zowel op het gebied van kennis als vaardigheden en ervaringen. Hierdoor bouwen we samen aan een inclusief en toekomstbestendig Zaanstad en leveren we onze bijdrage aan een betere wereld.

Jij:

Je woont in Zaanstad, bent tenminste 18 jaar oud, lid van de Partij voor de Dieren en onderschrijft onze standpunten. We zoeken iemand die zin heeft om de fractie samen met ons verder vorm te geven. We werken als fractie nauw samen, dus luisteren én ideeën inbrengen zijn belangrijke vaardigheden. Als woordvoerder heb je overtuigingskracht nodig. Je moet onze standpunten op een begrijpelijke manier kunnen vertellen. Een lange adem komt ook van pas!

Ons verhaal zo vertellen dat mensen met diverse achtergronden zich erin herkennen: als je daar ideeën over hebt, is dat zeer welkom!

De expressieve politieke stijl van de Partij voor de Dieren spreekt je aan en je wil deze met overtuiging neer (leren) zetten. Je herkent je in de keuze om te opereren vanuit het alles-overstijgende belang van dieren, natuur, milieu en klimaat. Je voelt je #TeamPlanet.

Wat ga jij doen?

Het raadswerk is heel afwisselend. Je:

  • voert het woord bij commissievergaderingen (Zaanstad Beraad),
  • je levert inhoudelijke input voor debatbijdragen,
  • helpt bij het schrijven van politieke voorstellen, waarmee we onze speerpunten op de agenda van de raad zetten,
  • gaat soms naar bewonersbijeenkomsten en informatiesessies
  • helpt de partij zichtbaar te zijn in de stad: je doet bijvoorbeeld mee met acties
  • hebt contact met relevante maatschappelijke partners.

Je bent gemiddeld 2 tot 3 dagdelen per week aan het werk voor de fractie, incidenteel kan dit meer zijn. Daarnaast ben je bereid om (mede) namens de fractie aanwezig te zijn bij acties, vergaderingen, evenementen en op congressen.

Vergoeding:

Voor bijwonen vergaderingen van het Zaanstad Beraad en deelname aan door de gemeente georganiseerde werkbezoeken is er een vaste vergoeding. Ook worden onkosten vergoed. Daarnaast verzorgen de partij en de fractie trainingen waardoor je jezelf verder kan ontwikkelen.

Het werk gebeurt deels vanuit huis. De commissievergaderingen zijn op het stadhuis. Dat is rolstoeltoegankelijk (al zijn er nog enkele klachten). Er zijn genderneutrale toiletten. Vegan eten is er nog wat ingewikkeld - ook dat proberen we te verbeteren.

Procedure:

Interesse? Stuur een motivatiebrief en CV naar fractiezaanstad@partijvoordedieren.nl met als onderwerp ‘Sollicitatie steunfractielid PvdD Zaanstad’.

  • Anoniem solliciteren hoeft niet, mag wel;
  • Alle aanmeldingen worden gelijk en inhoudelijk behandeld;
  • We kijken verder dan (geldigheid van) diploma’s;
  • Wil je iets zeggen over hoe deze vacature inclusiever kan? We horen je graag!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met fractievoorzitter Melchior Mattens via m.mattens@raadzaanstad.nl.

Ben je enthousiast, maar heb je andere ideeën over wat je (in Zaanstad) voor #TeamPlanet kan betekenen? Ook dan horen we graag van je!