Buurten in Wester­wa­tering en Westerkoog


Wat de buurt ons vertelde op 13 april 2024

2 april 2024

Op 13 april waren we tussen 11.00 tot 12.00 uur bij het winkelcentrum van Westerwatering (Langeweide), en van 12:30 tot 13:30 in het winkelcentrum van Westerkoog (Molenwerf). Hieronder staat de informatie die we die dag opgehaald hebben.


Westerwatering
Wat is er fijn aan de wijk

Westerwatering wordt ervaren als een fijne wijk, waar men goed contact heeft met de buurt. Het Westenwindpad is een pluspunt voor de wijk, hier wordt veel gebruik van gemaakt.

Wat kan beter

Er zijn problemen met het busvervoer, de oude aanbieder was beter. Er zijn veel vertragingen en er is weinig begrip en geduld voor reizen met rollator in de bus.

Er zijn veel speeltuintjes maar weinig te doen (speelruimte) voor jongeren boven de 12 jaar.

Er is behoefte aan meer activiteiten in de wijk. Tevens is er een wens voor meer groen in de wijk; een idee dat werd geopperd was om meer bomen te planten, ook bij het Westenwindpad


Westerkoog

Wat is er fijn aan de wijk

Westerkoog wordt ervaren als een fijne groene buurt en wijk met goede voorzieningen zoals het station en winkelcentrum.

Wat kan beter

Het openbaar vervoer, de treinen zijn vaak erg vol en er is regelmatig vertraging.

Wat betreft de busbrug, er zijn zorgen over de toegenomen stikstof depositie in het Westzijderveld sinds de busbrug buiten de spits opengesteld is. Daarnaast maakt men zich zorgen over het (volledig) openstellen van de busbrug en vooral ook de veiligheid op de toe- en afvoerwegen.

Er zijn zorgen over het gebruik van Hoogovenslak afval in dijken en wegen (in natuurgebieden), en er zijn ganzenjagers gezien/gehoord in het Westzijderveld, terwijl dit Natura2000 gebied is.

---

We bezoeken de komende jaren alle Zaanse wijken. Om met bewoners te praten over onderwerpen die voor hen en voor ons belangrijk zijn.

Hier staat de (ongeveer-)planning voor de komende maanden. Jullie vinden daar ook wat de vorige gesprekken hebben opgeleverd. We proberen de informatie daar zo actueel mogelijk te houden, kijk dus regelmatig.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Paas­vee­ten­toon­stelling een feestje? Een inkijkje in de bio-industrie!

De een zijn brood is de ander zijn dood. Die ander is vaak een van de 550 miljoen dieren die jaarlijks in een slachthuis, of ...

Lees verder

Zaanstad geeft signaal: verkopen en koken van levende kreeften en krabben onacceptabel

Door een oplettende inwoner werden we erop gewezen dat op de markt in Zaandam - in elk geval rond kerst en oud & nieuw - leve...

Lees verder