Natuur voor­op­stellen


Natuurlijk: een leefbaar Zaanstad

Een gezonde, groene omgeving is evenals gezondheid zeer waardevol en hangt daar nauw mee samen; biodiversiteit, schoon water, een stabiel klimaat en vruchtbare grond zijn letterlijk van levensbelang. De natuur heeft daarnaast een eigen bestaansrecht, los van het (directe) nut voor de mens. Ze biedt onderkomen aan de flora en fauna.

Zaanstad versteent. Meer groen in de gemeente helpt om droogte, oververhitting van woon-, werk- en recreatielocaties en wateroverlast te verminderen. Door te investeren in groen in en rondom de buurt, door groene gebieden met elkaar en met de omringende natuur te verbinden en door de biodiversiteit te bevorderen, krijgt onze gemeente een natuurlijker karakter en worden we weerbaarder tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Partij voor de Dieren Zaanstad biedt tegen­be­groting aan

Zó kan het wel

De Partij voor de Dieren dient een tegenbegroting in als reactie op de door het college van B en W gepresenteerde begroting 2021-2024. De PvdD presenteert een voorstel voor een groene, diervriendelijke en inclusieve koers, met als titel: Zó kan het wel. Steunfractielid Melchior Mattens dient de tegenbegroting vandaag in bij de gemeente. Tijdens het Zaanstad Beraad wordt de tegenbegroting aan wet...

Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws