Prettig en duurzaam wonen voor iedereen


Een goede woning is een basisrecht voor iedereen. Door de volledig ontspoorde woningmarkt is het vinden van een woning echter bijna onmogelijk. Wachtlijsten voor een sociale huurwoning worden alleen maar langer en de prijzen rijzen de pan uit. De ‘vrije woningmarkt’ blijkt vooral interessant voor huisjesmelkers en speculanten. Gewone kopers, starters en huurders hebben het nakijken. De Partij voor de Dieren wil het woningtekort op een duurzame wijze aanpakken. Zaanstad volbouwen is niet de oplossing; dat maakt de gemeente onleefbaar. Wij willen de beschikbare ruimte en woningen eerlijker en slimmer verdelen.

  • Klimaatpositief, circulair en natuurinclusief

    We moeten dringend de bestaande woningen verduurzamen en de leefomgeving radicaal vergroenen. Dit is nodig om de klimaatdoelen te halen én om de gevolgen van de klimaatverandering, zoals hittegolven en hoosbuien, goed op te vangen. De afgelopen jaren is hier te weinig aan gedaan: de buitenruimte versteent, bomen worden gekapt en er is nog veel onbenutte ruimte op daken voor groen. We bouwen circulair: er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede, plantaardige, hernieuwbare grondstoffen en lokale materialen, die niet afkomstig zijn uit de bio-industrie. Gebouwen worden voorzien van een materialenpaspoort zodat deze materialen bij sloop of verbouwing opnieuw kunnen worden gebruikt. Duurzame houtbouw wordt gestimuleerd.

    Meer informatie

    Standpunten

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Buurten in Krommenie

20 mei 2023

Fijn dorp Wat is het fijn wonen in Krommenie, het is rustig, gemoedelijk wonen in het groen. Bijna alle voorzieningen en winkels zitten op loopafstand. Mensen zijn echt trots op hun dorp. Natuurlijk zijn er ook dingen die beter kunnen. De meest gehoorde kritische punten gingen over verkeer, groen, voorzieningen en wonen.Verkeer Vooral in het centrum van Krommenie wordt veel hinder ervaren van h...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws