Japanse duizend­knoop verdringt andere planten in Westerkoog/Malle­gat­sloot


Help de biodi­ver­siteit - sluit je aan bij het Zaanse duizend­knoopteam!

26 april 2020

Onze fractie heeft samen met een aantal raadspartijen gezorgd dat de gemeente geen glyfosaat meer gebruikt bij de bestrijding van deze woekerplant. Glyfosaat is zeer giftig en óók slecht voor de biodiversiteit. Kwaad met kwaad bestrijden? 🤔 Een slecht idee!

Maar de duizendknoop moet geen vrij spel krijgen, want hij verdringt alle andere soorten, in een heel hoog tempo. Met de wethouder is afgesproken dat vrijwilligers de plant op een natuurvriendelijke manier gaan bestrijden, met hulp van de gemeente.

Monique Zonneveld (PvdD, GroenZaans): “Jolanda van Hoogendoorn en Robert Koelemeijer (beide GroenZaans) zijn nu samen met andere vrijwilligers hard aan de slag rondom de Westerkoog en de Mallegatsloot, maar het is veel. Te veel.

We hebben in dit gebied veel meer vrijwilligers nodig. Schep en vuilniszakken krijgen wij van de gemeente. Er wordt meestal op een doordeweekse dag gewerkt (op dit moment is dat woensdagochtend), maar in de avond zou ook kunnen. Overleg is natuurlijk altijd mogelijk! Het gaat om 2 uur per twee weken. ”

Het is een buitenactiviteit, er wordt in kleine teams en met voldoende afstand gewerkt, in lijn met de richtlijnen van het RIVM.

Meld je aan om te helpen! Dat kan via groenzaans@gmail.com. Vermeld je e-mailadres en je 06-nummer, dan word je toegevoegd aan de whats-appgroep van vrijwilligers in dit gedeelte van Zaanstad.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

In Zaanstad kan het wél: kinderopvang voor dierenartsen

NHD, 15 april 2020:"Dierenartsen kunnen als dat nodig is in Zaanstad ondersteuning krijgen in de vorm van kinderopvang. Wet...

Lees verder

Vluchtelingenkinderen: (niet alleen) opvangen!

Natuurlijk steunt onze fractie de open brief van D66 Zaanstad. Hulp aan slachtoffers van honger, natuurrampen en geweld is vo...

Lees verder