Uitlaat­gassen? Opkrassen!


Fracties nemen stelling

30 oktober 2020

Fracties nemen stelling is een rubriek in het Zaans Stadsblad. Elke maand krijgen de fracties van de Zaanse gemeenteraad de mogelijkheid om in 60 woorden te reageren op een stelling die aansluit bij een actueel onderwerp. Dit keer luidt de stelling:

"Zaanstad doet er goed aan vanaf 2025 in de centrumgebieden van Zaandam, Wormerveer en Krommenie alleen nog bestelbussen en vrachtwagens toe te laten die rijden zonder uitlaatgassen (zero emissie zone)"

Rick Schellingerhout neemt stelling:

"Voor klimaat en luchtkwaliteit moet de beslissing hiertoe niet worden uitgesteld tot 2022. Voor personenvervoer zou er bovendien een ruimere milieuzone moeten komen. Minimaal in de dichtbebouwde gebieden. De maximumsnelheid moet overal naar 30 km/uur. Zaanstad moet zo snel mogelijk deelfietsen en deelauto’s invoeren. Ook willen we een helmplicht en een verbod om op het fietspad te rijden voor snorfietsen."

Gerelateerd nieuws

Ook de Provincie lette niet op bij kapvergunning Leeghwaterweg

Nieuwe fase in dossier kap Leeghwaterweg... De Gedeputeerde Staten van Noord-Holland - het 'college' van de provincie - moe...

Lees verder

Duurzaam (ver)bouwen creëert banen

Fracties nemen stelling is een rubriek in het Zaans Stadsblad. Elke maand krijgen de fracties van de Zaanse gemeenteraad de m...

Lees verder