Uitno­diging dier­vrien­de­lijke kerst­proe­verij


Zondag 15 december

4 december 2019

‘Een betere wereld begint bij je vork!’

Op zondag 15 december organiseert de werkgroep Zaanstreek van de Partij voor de Dieren voor het zesde jaar op rij de kerstproeverij waar lekker en duurzaam plantaardig eten centraal staat.

De meeste Nederlanders doen hun best om minder vlees te eten en overal worden initiatieven opgezet om plantaardige voeding te promoten. Deze 'eiwittransitie' is hard nodig en onze vork is een machtig wapen in de strijd tegen klimaatverandering, dierenleed en gezondheidsproblemen.

Het thema van de middag is speciesisme: de vraag waarom wij – als mens - bepaalde soorten anders behandelen dan andere soorten. Jan ten Cate gaat hierover vertellen. Jan is dierenrechtenactivist en veganist. Hij zet zich onder meer in voor Animal Rights, de Nederlandse Vereniging voor Veganisme en de Partij voor de Dieren.

Daarna gaat Martine van Haperen in op de vraag of veganistisch eten ook daadwerkelijk gezonder is. Martine is voedingscoach, blogger op Vegetus.nl en GewoonVegan.nl en heeft zich jarenlang ingezet voor de werkgroep Partij voor de Dieren Zaanstreek.

Programma

14.00 uur: ontvangst met koffie, thee en een zoete traktatie

14.30 uur: Jan ten Cate - Speciesisme: het wat, hoe en waarom van het onderscheid tussen soorten

15.00 uur: Martine van Haperen – Gezondheidsaspecten van veganistisch eten

15.30 – 17.00 uur: proeverij en borrel

De toegang, het eerste kopje koffie of thee en de hapjes zijn gratis. Drankjes zijn verder voor eigen rekening. We hopen dat je van de partij bent om van deze middag een succes te maken.

Locatie: De Groote Weiver, Industrieweg 1a, Wormerveer

Het is een openbare bijeenkomst, dus nodig je buren, familie en vrienden uit. Het aantal plaatsen is beperkt, daarom is aanmelden verplicht. Je kunt je via deze link aanmelden en vermeld daarin je naam en die van je introducé(s).

We zien je graag op 15 december!

Met hartelijke groet,

Fractie Zaanstad

Partij voor de Dieren

Gerelateerd nieuws

Melchior Mattens vervangend raadslid

Ons raadslid Judit Raa is helaas na een ongeval een poosje uitgeschakeld. Een aantal weken geleden botste een groepje toerist...

Lees verder

5 december: ook Wereldbodemdag

Er is nog een wereld te winnen door meer plantaardig te eten. Door vaker vlees te laten staan en te kiezen voor een meer plan...

Lees verder