Energie die je niet gebruikt, hoef je ook niet op te wekken


Fracties nemen stelling

24 september 2020

Fracties nemen stelling is een rubriek in het Zaans Stadsblad. Elke maand krijgen de fracties van de Zaanse gemeenteraad de mogelijkheid om in 60 woorden te reageren op een stelling die aansluit bij een actueel onderwerp. Dit keer luidt de stelling:

"Het is onmogelijk om - zoals de regionale energiestrategie (RES) voor Zaanstreek-Waterland voorstelt - in een gebied met zoveel beschermde natuur, in 2030 met zon en wind 330 Gigawattuur hernieuwbare energie op te wekken."

De reactie van Rick Schellingerhout:

"Energie die je niet gebruikt, hoeft niet opgewekt te worden. Energie besparen is de grote uitdaging, vervolgens opwekken en dan opslag. We willen te veel. Zonnepanelen horen op het dak, niet in de natuur die nota bene CO₂ opslaat. Windmolens leveren veel op, maar moeten veilig voor natuur en dieren. De rekening moet naar energieslurpende bedrijven; de vervuiler moet betalen."

Gerelateerd nieuws

Drie successen in de raad!

Gisteravond in de raad zijn drie van onze moties aangenomen. Eerst boekten we succes met de motie over het verwijderen van kr...

Lees verder

Partij voor de Dieren Zaanstad biedt tegenbegroting aan

De Partij voor de Dieren dient een tegenbegroting in als reactie op de door het college van B en W gepresenteerde begroting 2...

Lees verder