Partij voor de Dieren Zaanstad biedt tegen­be­groting aan


Zó kan het wel

1 oktober 2020

De Partij voor de Dieren dient een tegenbegroting in als reactie op de door het college van B en W gepresenteerde begroting 2021-2024. De PvdD presenteert een voorstel voor een groene, diervriendelijke en inclusieve koers, met als titel: Zó kan het wel. Steunfractielid Melchior Mattens dient de tegenbegroting vandaag in bij de gemeente.

Tijdens het Zaanstad Beraad wordt de tegenbegroting aan wethouder Krieger en aan vice-voorzitter van de gemeenteraad Ruud Pauw aangeboden.


180 graden anders

Melchior Mattens: “Het college heeft ervoor gekozen een coalitiecompromis aan de raad voor te leggen. Daardoor is de ruimte helaas zeer beperkt om als raad de koers van zo’n document nog te kunnen bijsturen. Daarom waren wij vooraf al voorstander om verschillende keuzemogelijkheden voorgelegd te krijgen en daar als raad de beste uit te kiezen. De coalitiepartijen volgden natuurlijk de oproep van wethouder Krieger om maar één stuk te laten uitwerken. Dus dachten wij: als de berg niet naar Mohammed komt, moet Mohammed maar naar de berg gaan. Wij willen een véél groenere, diervriendelijkere en inclusievere koers voor Zaanstad. We hebben simpelweg geen tijd meer te verliezen om een klimaatcrisis af te wenden. Dan moet er ook een serieus plan op tafel gelegd worden om de dingen nu eens echt heel anders te gaan doen. Namelijk 180 graden anders dan wat de coalitie presenteert. Met deze tegenbegroting hopen we de raad te inspireren het door het college voorgestelde stuk nog eens flink op de schop te gooien.”

Een pdf van de tegenbegroting is hier te lezen.

Gerelateerd nieuws

Energie die je niet gebruikt, hoef je ook niet op te wekken

Fracties nemen stelling is een rubriek in het Zaans Stadsblad. Elke maand krijgen de fracties van de Zaanse gemeenteraad de m...

Lees verder

Ook de Provincie lette niet op bij kapvergunning Leeghwaterweg

Nieuwe fase in dossier kap Leeghwaterweg... De Gedeputeerde Staten van Noord-Holland - het 'college' van de provincie - moe...

Lees verder