Drie successen in de raad!


9 september 2020

Gisteravond in de raad zijn drie van onze moties aangenomen. Eerst boekten we succes met de motie over het verwijderen van kruipertjes, waar honden en katten zoveel last van hebben. In haar bijdrage opperde Judit Raa het idee om honden- en kattenliefhebbers op te roepen om hierbij te helpen. Meer maaien vindt de Partij voor de Dieren geen optie, omdat daar de biodiversiteit onder lijdt, maar handmatig kunnen we met elkaar veel bereiken. Alle kleine bee(s)tjes helpen!

Daarna werd ook onze motie "Alleen samen krijgen we de coronawet onder controle" aangenomen. Hiermee ondersteunt de raad het college in de boodschap dat de lokale democratie weer niet langer buitenspel moet staan. Goed om te horen dat het college dit met ons eens is!

En tot slot werd onze motie over kapvergunning voor de Leeghwaterweg unaniem aangenomen. Lees meer over dat dossier via dit aparte nieuwsbericht.

Gerelateerd nieuws

Motie foute kapvergunning unaniem aangenomen!

Gisteren heeft de raad unaniem tegen het college gezegd het zat te zijn dat bomen zomaar kunnen sneuvelen. Een sterk signaal!...

Lees verder

Energie die je niet gebruikt, hoef je ook niet op te wekken

Fracties nemen stelling is een rubriek in het Zaans Stadsblad. Elke maand krijgen de fracties van de Zaanse gemeenteraad de m...

Lees verder