Fracties nemen stelling


Armoede

12 maart 2021

"Fracties nemen stelling" is een rubriek in het Zaans Stadsblad. Elke maand krijgen de fracties van de Zaanse gemeenteraad de mogelijkheid om in 60 woorden te reageren op een stelling die aansluit bij een actueel onderwerp. De stelling van de maand maart luidt:

Een stadspas voor minima is een sympathiek idee maar een 'stempel' die mensen in armoede eerder zal tegenhouden om deel te nemen aan activiteiten.

Rick Schellingerhout en Stella Pieterson nemen stelling:

De Partij voor de Dieren strijdt voor een wereld waarin niemand onder een sociaal minimum leeft én de ecologische grenzen van de aarde niet worden overschreden. Een andere economie, waarin armoede het falen van de samenleving is, niet van het individu. Geen stigma. Een stadspas is een helaas noodzakelijk lapmiddel dat in basisrechten als gezond eten en (dieren)zorg moet voorzien.

Gerelateerd nieuws

We zoeken versterking!

We zoeken mensen die de fractie willen ondersteunen, en bij de werkgroep is ook genoeg te doen! We houden ons maar met één ...

Lees verder

Lijst voor gemeenteraadsverkiezingen bekend

De afgelopen vier jaar heeft de fractie in de gemeenteraad het lot van de dieren in onze stad op de kaart gezet en het fossie...

Lees verder