Jouw buurt vuur­werkvrij? Vraag borden aan!


Dat kan tot en met aanstaande maandag

11 december 2019

Er zijn alweer talloze berichten verschenen over bange en gewonde dieren door vuurwerk. En het is pas 11 december.

De Partij voor de Dieren zet zich onvermoeibaar in voor een algeheel vuurwerkverbod. Tot die tijd moeten wij, inwoners van Zaanstad, zelf zoveel mogelijk leed voorkomen. Niet alleen om angst bij dieren te voorkomen, maar ook om ongelukken, agressie en luchtvervuiling te te beperken.

Bij de gemeente kan je borden aanvragen om je buurt, plein of straat uit te roepen tot vuurwerkvrije zone. Maak daar gebruik van! Bespreek het bij voorkeur met je buren: samen sta je sterker. Doen!

De gemeente zegt op de site: hou rekening met mensen die wél vuurwerk af willen steken. Maar leerden we niet van dr. Phil: "It takes two yesses and one no"? Het zou andersom moeten zijn: als iemand er last van heeft, dan steek je natuurlijk geen vuurwerk af!

Vorig jaar vroeg de fractie borden aan voor in parken, omdat er nog geen manier is voor vogels om dat zelf te doen. Dat zag er zo uit:

Dit jaar mag er gelukkig geen vuurwerk meer worden afgestoken in de parken in Zaanstad! Het verzet groeit!

Wij zijn tegen:

Gerelateerd nieuws

Eiwittransitie grote afwezige bij Zaanse klimaattafels

In oktober vonden de eerste klimaattafelgesprekken plaats. De gemeente koos voor tafels voor wonen, bedrijven, mobiliteit, in...

Lees verder

Fracties nemen stelling

"Fracties nemen stelling" is een rubriek in het Zaans Stadsblad. Elke maand krijgen de fracties van de Zaanse gemeenteraad de...

Lees verder