Meewerken aan een dier­vrien­de­lijker en duurzamer Zaanstad


Loop mee met de fractie

14 oktober 2018

Lijkt het je leuk om mee te werken aan een diervriendelijker en duurzamer Zaanstad? Dat kan door mee te lopen met de gemeenteraadsfractie Partij voor de Dieren Zaanstad! De fractie zoekt gemotiveerde mensen die benieuwd zijn hoe het politieke proces verloopt en die actief willen meehelpen om nog meer belangrijke problemen aan de kaak te stellen in de gemeenteraad. Samen met PvdD-raadslid Judit Raa, steunraadsleden Melchior Mattens en Frank Kempers en fractieassistenten Rick Schellingerhout en Stella Pieterson werk je mee aan initiatiefvoorstellen, schriftelijke vragen en moties én kun je aanwezig zijn bij het debat en fractieoverleggen. Zo maak je kennis met de politiek en kun je ontdekken of je misschien zelf een politieke functie ambieert. Wat wij bieden:

  • Een leerzame en uitdagende omgeving waar je alle ins en outs van de Zaanse gemeentepolitiek leert kennen;
  • De mogelijkheid om zelf direct betrokken te zijn bij de voorstellen, moties en amendementen die de Partij voor de Dieren inbrengt in de gemeenteraad en het Zaanstad beraad;
  • Mogelijkheden tot doorgroeien naar politieke functies.


Wat wij zoeken:

  • Iemand met een groot hart voor dieren, natuur, klimaat én de Partij voor de Dieren natuurlijk;
  • Goede schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden;
  • Idealiter kennis op het gebied van dierenwelzijn, natuur, klimaat, onderwijs, zorg, economische zaken, financiën en/of ruimtelijke ontwikkeling.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op via fractiezaanstad@partijvoordedieren.nl