Schrif­te­lijke vragen over over­schotten bij hore­ca­on­der­nemers en tekorten bij de voed­sel­banken


Corona­crisis

Indiendatum: mrt. 2020

Geacht college,

Afgelopen zondag heeft het Rijk besloten dat alle eet- en drinkgelegenheden tot en met 6 april aanstaande dicht moeten blijven. Deze maatregel is een ongekende ramp voor de veelal kleine ondernemers die het treft.

Veel voorraden van deze horecazaken zullen over de houdbaarheidsdatum gaan. Het is zonde om al deze waar weg te gooien. Tegelijkertijd luiden de voedselbanken de noodklok door het onnodig hamsteren van consumenten in de supermarkt; zij vrezen tekorten.

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Zaanstad ziet graag dat de gemeente Zaanstad de coördinatie op zich neemt om overgebleven voorraden met beperkte houdbaarheidsdatum bij de horeca in onze stad terecht te laten komen bij de voedselbanken. Wij hopen dat de gemeente de voorraden wil opkopen, om zo gedupeerde ondernemers een steuntje in de rug te geven in deze onzekere tijden.

1. Bent u bereid mee te helpen de voedselbanken in onze stad te steunen door voorraden op te kopen bij de horeca die tot en met 6 april dicht moeten blijven? Indien nee, waarom niet?

2. Ziet u andere mogelijkheden om voedselverspilling als gevolg van de sluiting van de horeca tegen te gaan? Indien ja, welke?

3. Bent u ook anderszins bereid om de voedselbanken te ondersteunen als de beschikbare voorraden van (horeca)ondernemers niet voldoende blijken te zijn?

Namens Partij voor de Dieren Zaanstad
Melchior Mattens

Wij staan voor:

Interessant voor jou

Actualiteitsvragen humanitaire crisis in Griekse vluchtelingenkampen

Lees verder

Schriftelijke vragen: Zicht op kindermishandeling

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer