Rotter­damwet is niet uit te leggen


Werking niet aange­toond, Raad van State kritisch

16 december 2021

Als het goed is, gaat de minister de aanvraag voor verlenging van artikel 9 en 10 van de Rotterdamwet niet goedkeuren omdat de onderbouwing rammelt.

De wetenschap zegt: het is niet aan te tonen dat het werkt; de Raad van State is heel kritisch vanwege de inperking van grondrechten; de gemeente zegt nota bene zelf: we weten het eigenlijk niet. Dat het noodzakelijk is en proportioneel - voorwaarden voor de nieuwe aanvraag, maar ook voorwaarden om grondrechten in te perken waarvan je óók nog weet dat het bepaalde groepen mensen onevenredig hard raakt (je weet toch, institutioneel racisme) - kan je dus gewoon niet hard maken.

Maar, die vergaande verkamering, die arbeidsmigranten die met veel te veel in veel te kleine huizen worden gestopt omdat ze niets te kiezen hebben. Dat is voor die mensen zelf niet goed en ook voor de wijk niet. Ik zou het liever met een andere wet aanpakken, maar als de wethouder van mening is dat echt alleen met artikel 8 van de R’damwet kan, kan de wethouder dat wat beter uitleggen? En is dan het lijstje voorwaarden echt wel gericht op dit specifieke probleem, of is het breder?

Wij staan voor:

Wij zijn tegen:

Interessant voor jou

Veel maatschappelijke winst te behalen door anders te investeren

Lees verder

Vormen van directe democratie

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer