Partij voor de Dieren blijft erbij: krimp Schiphol!


16 mei 2022

Onze fractie was 14 mei natuurlijk aanwezig bij de demonstratie Krimp de Luchtvaart! op Schiphol.

Veel van onze inwoners ervaren veel overlast van Schiphol, met name 's ochtends vroeg kost het hen slaap en in de zomer buiten zitten of de ramen open hebben is vaak niet te doen vanwege de herrie. Schiphol is ook de grootste stikstofuitstoter. Dit betekent dat er op veel plekken niet meer gebouwd mag worden, terwijl wonen een recht is en vliegen een luxe.

Ook de Noord-Hollandse Statenfractie, de fractie Haarlem en de werkgroepen van Zaanstad en Amsterdam waren er. Een grote wit-groene zee met één boodschap:

Vluchten kan niet meer!
Ons standpunt

De Partij voor de Dieren kiest voor de noodzakelijke krimp van de luchtvaart. Dit is nodig om de luchtvaart binnen de grenzen van klimaat, leefomgeving en veiligheid voor mens en dier te krijgen. Korte vluchten worden vervangen door snelle, comfortabele en betaalbare treinverbindingen.

Gerelateerd nieuws

Vacature!

Wil jij graag iets doen voor de dieren, de natuur en het milieu in onze stad? Misschien ben jij dan wel ons steunfractielid! ...

Lees verder

Drie voorstellen voor een eerlijke verbrakking van de Polder Westzaan

Spaar de boer, de weidevogel én de vos in Polder Westzaan Onze fractie heeft drie voorstellen gedaan om de veranderingen in ...

Lees verder