Wat is er mis met de bomen langs de Leegh­wa­terweg?


21 augustus 2020

Ecoloog David Sluis onderzocht de verleende kapvergunning voor een rij van 40 grote bomen aan de Leeghwaterweg, tegenover de Zaanse Schans.

Aanleiding genoeg voor ons om erin te duiken en vragen te stellen aan de gemeente. Want het is vreemd dat deze rij bomen plat moet, zeker omdat de reden 'verminderde vitaliteit' zou zijn. Zo staat vermeld op de kapvergunning. David Sluis ziet dat heel anders, lezen we in zijn stuk op De Orkaan. Waarom moeten deze bomen dan toch worden gekapt, terwijl de andere, vrijwel identieke bomen langs de weg mogen blijven staan?

Opmerkelijk is ook dat het bedrijf dat de bomen gekeurd heeft, ook de kap uitvoert. Keurt de slager zijn eigen vlees?

Verder maken we ons grote zorgen over de gevolgen voor de vleermuizen, die vrijwel zeker de bomen gebruiken als verbindingsvliegroute, om te foerageren of als verblijfsplaats. Woon-werkverkeer, eten en wonen. Daar hebben we eerder vragen over gesteld.

Wordt vervolgd!

Gerelateerd nieuws

Zorgen over strafbaarstelling quarantaineplicht

Beste meneer Bijl, omdat u Jan Hamming vervangt, stuur ik deze brief aan u. Zaanstad, 20 augustus 2020 Beste voorzitter v...

Lees verder

Bomenkap voorlopig van de baan!

Goed nieuws van David Sluis, lezen we ook in De Orkaan: De 40 Canadese populieren langs de Leeghwaterweg mogen voorlopig nie...

Lees verder