Sandra van der Weij


Frac­tie­me­de­werker

Sandra is geboren in Wormerveer en woont al haar hele leven in de Zaanstreek. Als kind groeide zij op in het Kogerveld en daar begon haar grote liefde voor dieren. Bij het slachthuis in de buurt zag zij namelijk al op jonge leeftijd, wat een enorm leed de dieren daar werd aangedaan. Ze stopte met het eten van dieren en trekt zich al het onrecht tegen hen tot op de dag van vandaag aan.

Ze heeft zich in het verleden ingezet als actief vrijwilliger (secretaris) bij de Dierenbescherming Zaanstreek en is later nog actief geweest bij organisaties die ook opkomen voor de rechten van dieren. Sandra heeft diverse opleidingen gedaan, waaronder enkele jaren rechten aan de UvA, en heeft 22 jaar in diverse functies bij Ahold-Delhaize gewerkt.

Naast het bestrijden van al het geweld tegen dieren vindt Sandra het ook heel belangrijk dat er met het oog op de toekomst van volgende generaties, rekening wordt gehouden met het sparen van, en zuinig omgaan met, natuur en milieu.

"Het is 2 voor 12, en nu meer dan ooit noodzakelijk om ook in Zaanstad verantwoordelijke, duurzame, eerlijke, groene, weloverwogen, bewuste en diervriendelijke keuzes te maken. Want vergeet niet, alle kleine beestjes helpen echt!"